FYRAFTENS-GOLF


Velkommen

Leaderboard

Uge for uge

Spilleplan

Regler

Medlemmer

Afslutning

Uge for uge 2012 - udvalgte aftener

30. august 2012 - slagspil/gul tee/Hold
 
KUNST!
Aftenens kunstneriske pletskud ses her.


Aftenens vinder - Hans med en 70ér - udførte samtidig det ærefulde job at indkræve bøder m.v. Han er hård - men retfærdig!

Dagens vinderhold

VINDERHOLDET! Finn, Morten og Ejvind.

VINDERE:
1) Hans 70
2) Michael M. 70
Nærmest hul 7: Michael M. - 5,21 m

*******************

23. august 2012 - 90éren/gul tee
 

Formanden repeterer reglerne for 90éren, inden matchen begynder


Aftenens 90ér-vindere: Claus ("overskud" på 15) og Bo (vores hyppige gæst) (+5)


Her sender Bo kuglen af sted på hul 15........

Aftenens resultater i øvrigt:

90ér-vinder: Claus med +15
90ér- "toer": Bo med +5
Vinder af slagspil: Bjarke (72)
Nærmest hul 5: Bjarke (3,??m)
Birdie: Mogens (7)


Vores afholdte "grand-old-man", Knud Iversen, havde valgt at holde sin fødselsdag i Fyraftensgolfernes midte. Vi havde nu alle den opfattelse, at fødselaren var så ivrig efter at introducere sin fødselsdagsgave, at han havde efterladt sin stakkels kone, Jytte, derhjemme. GAVEN: en kikkert til måling af boldens afstand til flaget! Ingen turde efter matchen spørge, om den havde hjulpet på fødselarens spil!!!! I samme anledning må nævnes, at Knud - imod sædvane - ikke tog ordet for at holde en lille tale, desværre! Til lykke, Knud!

*****************
9. august 2012 - slagspil gul tee/holdspil

MR. SIXTY EIGHT
Det blev en stor aften for en af Fyraftensgolfernes mere prominente medlemmer.  For det første forsvarede Finn sin rekord på hul 13, selv om "onde" kræfter havde lovet adskillige kander øl, hvis rekorden blev slået. For det andet præsterede vores altid diskrete og ydmyge medlem en nettoscore på 68, og for det tredje grundlagde han med sin fine score holdsejren, som Claus, Torleif og Gramvad også fik aktier i.
Det skal her pointeres, at Finn jo altid er "den stille og tilbageholdende elev i klassen". Også i aften! Sjældent har man set så stor en vinder i den grad holde sig verbalt i baggrunden og slet ikke gøre opmærksom sin glorværdige sejr. Således agerer en sand mester!

Vinder: Finn - 68
2.-plads til Hans - 71
Nærmest hul 13: Ejvind - 3,97 m
Birdie: Gramvad og Bo (gæst)
Holdspil: Finn, Torleif, Claus og Gramvad

***********
2. august 2012 - slagspil gul tee

Dagens absolutte topscorer: Hans
Her er der virkelig kraft og saft i afsættet. Hans præsterede en triple ved både at vinde "nærmest hul 7",  pottekonkurrencen og dagens slagspilsmatch. FLOT!! Måske har han været positivt inspireret af de to, han gik runden sammen med :-)

Vinder: Hans - 67
2.-plads til Ejvind - 70
Nærmest hul 7: Hans 2,09 m
Birdie: Mouritzen (16)
Put. Hans (29)


******************
12. juli 2012 - slagspil/holdmatch
2x69 
Sørensen og Ørnskov scorede max-point i aftenens match. Selv om de herrer (i hvert fald efter eget udsagn) beklæder et fuldtidsjob og møder trætte og ømme op til match, så var der ingen nåde, da præmierne skulle uddeles. Vi siger til lykke!

Nr. 1: Bjarke - 69
Nr. 2: Brian - 69
Nærmest hul 13: Ejvind 5,24 m
Bedste hold: Bjarke (69), Ejvind (75) og Erik (80)
Birdie: Mogens (5)

*****************

5. juli 2012 - Stableford fra gul tee


I midten ses aftenens store spiller, Michael M., der med 43 stf. og en 63ér fejede al modstand til side. KF præsterede ellers en 71ér, men det rakte desværre ikke til 2.-pladsen, som Gramvad satte sig solidt på med 36 stf./70. Havde vi spillet holdspil ville de 3 herrer herover - med et gennemsnit på 70,3 - være storfavorit til sejren.

Skal der indføres lovpligtige skinnebensbeskyttere?
Det blev en aften, hvor flere spillere forårsagede stor skade på sig selv. Således lærte en navnkundig tømrer et helt nyt fremmedord, rikochettering, hvilket kort og godt betyder, at en kugle, der affyres med stor kraft og samtidig rammer en stump genstand på kort afstand, ja, den kommer næsten lige så hurtigt tilbage. Således var tømreren heldig med ikke at blive ramt lige under bæltestedet, men i stedet "kun" på skinnebenet (der i øvrigt svulmede rødmende op på kort tid!).
En anden spiller, der til dagligt triller mange kugler, kom helt uforvarende i klammeri med egen bag, hvilket straks medførte en regulær benlås, hvor både spiller og bag må siges at have været i åben kamp om at holde sig på benene/hjulene. Omtalte bag sejrede og nedlagde sin ejer, der ligeledes fik skamferet sit skinneben. Det skal retfærdigvis nævnes - i modsætning til tømreren, der peb højlydt - at der blev lidt i stilhed. Måske er det fordi, den uheldige spiller i sin tidlige ungdom tit er kørt i hegnet?

*****
14. juni 2012 - Hvid tee/puts
En aften fra hvid tee er normalt en aften med lidt ringere scores og flere bøder end normalt - hvilket fryder kassereren! Således også i aften, hvor kun 5 spillere opnåede mindre end 80 nettopoint. At komme under 70 er således imponerende, og kun én spiller var i stand til at ignorere de vanskeligere spilleforhold: Michael Gramvad med en overbevisende 67ér! At enkelte spillere også måtte dybt i lommerne efterfølgende, ja, det et straks en anden sag :-)
Velkommen tilbage igen til Jesper - vi håber, du er din skade kvit!!

   Michael Gramvad

Vinder: Michael G. - 67
Nr. 2: Jes - 76
Nærmest hul 16: Ingen
Puts: Jes - 28
Birdie: Jesper N.

FORÅRSMESTER 2012
Denne titel blev afgjort på de allermindste marginaler, man kunne tænke sig. Kun et enkelt point adskilte Bjarke og Michael M., der vandt med 69 point. Til lykke med det - og et gavekort til ProShoppen.

Michael M. - Fyraftensgolfernes forårsmester

Fornem hædersbevisning til vores formand

Vores næstformand, Mogens, uddeler det synlige bevis på den flotte hædersbevisning til vores formand. Læg i øvrigt mærke til, hvor fikseret Torleif er på visse detaljer af det nye cover til driveren.

HO TE KO TYR - 14. juni 2012
Fyraftensgolferne indstiftede på sidste generalforsamling en ny pris, der ikke specielt tilgodeser sportslige færdigheder på banen, men i stedet vægter mere "bløde", personlige kvaliteter i almindelighed:

LOYAL, LIGEVÆGTIG, SOCIAL, HUMOR/GODT HUMØR, HJÆLPSOM, OPMÆRKSOM, IMØDEKOMMENDE, GOD TIL AT LYTTE, STABILT FREMMØDE

Medlemmerne af Fyraftensklubben udnævnte i aften Torleif som den person, der i 2012 på bedste vis besidder ovennævnte egenskaber. TIL LYKKE med det, siger vi alle i Fyraftensgolferne. KNUD IVERSEN opnåede næstflest stemmer - også til lykke med det!


KF viser af en eller anden grund - han er jo tidligere militærmand og har forstand på både krudt og kugler - stor interesse for bagsiden af Torleifs medalje.


Som ekstra gevinst havde Mogens produceret et fornemt banner, som vores formand nu kan hænge op i indkørslen til sin privatbolig, så ingen er i tvivl om, at her bor årets KO TYR.

***************
31. maj 2012 - Gul tee/Puts
Der mangler nu kun 2 spilledage, inden FORÅRSMESTEREN skal kåres, og man må sige, at konkurrencen spidser til. Bjarke spiller p.t. konstant og imponerende flot (i aften 68 netto), men Claus, der i aften scorede lige så imponerende 69/40, fører stadig med et par point. I princippet kan også Michael M. og et par stykker mere blande sig i topstriden. Én ting er sikkert: Ingen har råd til at blive hjemme de næste 2 torsdage!
 
Selv om Knud I. vandt sine egne bolde med kun 28 puts, så er vi stadig dybt taknemmelige for det fornemme sponsorat.

Vinder: Bjarke med 68
Nr. 2: Claus med 69 og 40 stableford!
Nærmest hul 7: Bjarke - 8,05 m
Put: Knud I. med 28
Birdie: Knud I. (13)

Rigtige venner
Selv om golfspillet kan være forbundet med voldsomme problemer, store udfordringer, "skæverter" på kryds og tværs samt andre fortrædeligheder, så ses det tydeligt her, at efter sidste hul så er alt fryd og gammen. Ja, de er jo "nærmest lykkelige". Bliver man ikke i godt humør af se drengene - storsmilende - i deres fine, nye dragter?

*****************
24. maj 2012 - FLAGMATCH
Vinder: Torleif med 69
Nr. 2: Mogens med 70
Nærmest hul 5: Bjarke - 2,61 m


Ikke siden Formand Mao svømmede sin legendariske svømmetur på Yangtze-floden, har man set lignende! En hel uge har vores formand padlet rundt i svovl- og okkerbefængte mudderbade på Azorerne for at optimere sin hensygnende muskulatur og smidighed. Efter sigende skulle alle neddykkede legemsdele straks fungere som for 20 år siden. Hvad der yderligere kom ud af det, kan man kun gisne om, men nu ved aftenens sejrherre i hvert fald, hvorledes en 69ér skal udføres!!! Mogens, der i øvrigt på 2.-pladsen scorede en 70ér, var i sin hyldesttale inde på, om slige forberedelser skulle sidestilles med doping.

Velkommen til Richard og Niels!
Fyraftensgolferne er inden for den sidste måneds tid blevet udvidet med 2 spillere:

 
Richard og Niels. Vi siger VELKOMMEN til og håber på mange hyggelige timer sammen i Fyraftensgolferne!

Aftenens bommert
Var det noget med en bag, der forsøgte sig som dykkerudstyr?

Aftenens vejr
Første rigtige sommeraften, hvor også myg, fluer og "gnawpander" holdt sit indtog.
Nej, det er ikke støv på linsen - flyvende insekter. Læg i øvrigt mærke til, hvor trimmet Iversen er!! Han bad om at få flyttet nogle kg fra bæltestedet til brystkassen. Det være hermed gjort!

******************

17. maj 2012

8 stærke medlemmer af Fyraftensgolferne havde droppet Kristi himmelfart, pokalfinalen i Parken eller måske samvær i familiens skød og var i stedet mødt op i Ho for at sende små bolde til himmels - eller til vands for den sags skyld!


Jes
Dagens store vinder med både sejr i stable-
ford, slagspil og en birdie på hul 13 (arkivbillede)

Vinder: Jes med 34 stableford-point
Nr. 2: Morten - 33
Nærmest hul 16: Ingen
(vi manglede vist formanden, der befandt sig under et lavtryk på Azorerne)
Birdies: Jes (13)

Det skal her tilføjes, at Mogens havde udarbejdet og medbragt en ny og mere holdbar udgave af vores Fyraftens-golf-bagmærke - tak for det!

********************
10. maj 2012

Hvid tee - kuling fra syd - fugtigt! Hvem kunne modstå elementerne? Vores formand (74ér) og næstformand (76ér), såmænd! Som gamle lærere er aftenens vindere jo vant til at disponere, planlægge og gennemføre vanskelige missioner i felten - i al slags vejr. I aften måtte selv erfarne håndværkere bøje sig i pløret og anerkende de gamle kridtkasteres færdigheder på golfbanen.


Aftenens billede: Gert på hul 11

Leif puttede kun 11 gange på "for-ni", men måtte "nøjes" med i alt 29, hvilket alligevel indbragte 3 gode bolde fra vores boldsponsor, Knud Iversen. Bjarke forsøgte at slå Finns foreløbige rekord på hul 13, men det blev kun til 11,58m fra hullet - aftenens bedste, men ikke nok til at skubbe Finn fra tronen.

********************
3. maj 2012


Aftenens vinder - IGEN IGEN! Michael M.
(arkivbillede)

Aftenens 1.-plads blev - på trods af både dameøl og et par out of bounds - vundet af Michael M. med 64 netto. 64! Ganske imponerende!
Lige i hælene på Michael: Morten med 69 netto. Ingen kunne true Bjarkes føring på hul 7 (2,47 m), men Erik blev dagens vinder med 2,67 m. Birdie til Claus (13).

Det blev i øvrigt aftenen, hvor vores nye klubtøj blev præsenteret:

********************************************

26. april 2012

Bortset fra den manglende regnbue (det kan nu afsløres, at det var vores næstformand, Mogens, der havde taget opstilling under gangbroen mellem Asgård og Midgård) startede vi ud som sidste gang i ly og læ fra de regnbyger, der kort tid forinden havde vandet banen.


Aftenens vinder (arkivbillede): Michael M.

Aftenens 1.-plads blev - på trods af et massivt antal "ulykker" undervejs - vundet af Michael M. med 70 netto. I øvrigt må man igen og igen konstatere, at det er "kåel-slaw" den dreng fyrer af. Fx manglede der i dag kun 50-60 m på hul 11, da 1. slag var udført!
Lige i hælene på Michael: Gramvad og Ejvind med 71 netto. Ejvind modtager 2.-pladsen pga. af lavere handicap.
Ingen kunne true Jes´ føring på hul 5 (0,39 m), men Bjarke blev dagens vinder med 4,15 m. Birdies til Claus (7) og Leif (5). Bedste putter: Erik med 31.

*******************************


19. april 2012

Regn, sol, blæst og en masse godt spil - i hvert fald fra de fleste - var overskriften for ugens match. Vi startede ud - ledsaget af den smukkeste regnbue over Ho Bugt. Vi  spillede det meste af matchen i godt vejr, men blev til sidst fulgt hjem af et par massive regnbyger, der skyllede både begejstringens og angstens sved af panden.


Aftenens 1.-plads blev et knivskarpt opgør mellem Jan og Ejvind (68ér), som sidstnævnte vandt i kraft af lavere handicap. Ejvind tog sig også af den foreløbige 1.-plads i årskonkurrencen på hul 16 med kun 1,05 m fra flaget. Endelig afsluttedes præmierækken af 3 birdies til Torleif, Jes og KF.

I tyrens tegn

Til aftenens match havde vores næstformand, Mogens, udfærdiget et Fyraftens-ID til hvert enkelt medlem med personligt billede på den ene side og en prægtig skitse af en tyr på den anden (parallellen til den fornemme titel "Ho te Ko Tyr" er tydelig).

Yde lider af jernmangel
Der taltes meget om et spektakulært prøvesving på hul 16: Ydes 6-jern blev som et samurai-sværd sendt til tælling mellem grantræer og anden bevoksning. Efter hele og halve timers eftersøgning må det nu konstateres, at Ydes våbensamling er knapt så potent som tidligere!

Hvem er det?

Et nyt medlem? Lidt speciel hovedbeklædning, må man sige!

*********************************************

12. april 2012

Efter megen jammer om nedslidte knæ, begyndende hekseskud i rygregionerne og andre smertefulde symptomer (for en gangs skyld måtte Bjarke vist nok selv lægge fliser for sit firma!!!), fedtede den tidligere klubmester sig alligevel til aftenens sejr med en 69ér og 37 stableford-point. Vi kan kun være stolte af et sådant golf-ikon i vores midte.

Vinder med en 69ér: Bjarke Sørensen - her er "æ`jern virk´li  skaaarp"!

Aftenens 2.-plads blev at skarpt opgør mellem Gert og Mogens (70ér), som sidstnævnte vandt i kraft af lavere handicap. Finn - netop hjemkommet fra staterne - præsterede at lægge sig i front i årskonkurrencen på hul 13 med 1,84m fra flaget. Kenneth (næstmindste nettoscore) puttede kun 27 gange!!! Endelig afsluttedes præmierækken af Brian, der kun brugte 2 slag på hul 5.


Nyd dette skoleeksempel på fuldendt teknik
Knud Iversen på hul 15

********************************************************
5 april 2012

Der skulle et mirakelput til, for at aftenens vinder kunne kåres! Et put på hul 18 over 10-15 m bragte vores afslutningsmatch-vinder 2o11 øverst på skamlen. Der skal tilføjes, at ingen af forfølgerne misundte Jes (score: 70ér) sejren! Nej, den var skam meget fortjent!

Vinder med en 70ér: Jes Jessen

Holdspillet (samlet score: 220) vandtes af Bjarke (72), Ejvind (71) og Mogens (77).
Nærmest flag på hul 7: Bjarke m. 2,47m

Velkommen igen til Morten!
Efter et par års pause vender Morten tilbage til Fyraftensgolf: Det er vi glade for!
Velkommen tilbage til Morten!

Aftenens andet højdepunkt: Lækkert kyllingespyd !


**************************
29. marts 2012

12 stærke medlemmer fra FYRAFTENSGOLFERNE trodsede de 20
sekundmeter fra nordvest og stillede op til premieren på årets spil.

Formanden byder velkommen - bl.a. til vores nye medlem, Claus Jacobsen, der for øvrigt kvitterede med at vinde aftenens match. Konkurrencen ser i år ud til at blive ekstra hård, så formanden opfordrede til at "holde jernene skarpe".


Læg mærke til, hvor megen energi, der skal til for at drive sit værktøj fremad!

Dagens vindere

1) Claus Jacobsen 39/68ér
2) Torleif Skouboe 31/75ér
3) Nærmest hul 5 (0,39cm!!!) + Birdie på hul 5: Jes
4) Færrest puts: Michael Gramvad (31)

Og så fik vi jo gourmet-mad på Ho Kro før generalforsamlingen - MUMS!!!


 

 

 

 

 

 

 


- med supplerende kartofler og BRUUUUN sovs!!
 


"Uge for uge"
arkiv 2012"Uge for uge"-arkivet 2007-2011


Boldsponsor, Knud Iversen